Flokktur oktober 2018

Flokktur oktober 2018

Semesteret første overnattingstur


Fredag:

11 speidere/aspiranter, 2 rovere og 2 ledere startet turen fra Sagtomta en grå fredagsettermiddag. Turen opp tar sin tid med små speidere og store sekker! Vi hadde ikke med opp noen leder-/transportbil, og hadde informert om dette på forhånd.

Tåka lå tykk over Kjulstjern da vi kom opp.

Som vanlig er det innstallering og brannøvelse som står på programmet. De som vil sove oppe på hemsen må vise at de klarer å evakuere via branntauet. Makaronimiddag med tomatsaus og skinkestrimler, og peiskos med godteri før det var leggetid. Litt hjemlengsel må man tåle når ca halvparten er på overnattingstur uten foreldre for første gang.

 

Lørdag:

Småspeidere våkner tidlig!!! Dagen startet med flaggheis og frokost, og så var vi klar for dagens oppgaver med øks og kniv. Målet er at alle småspeidere skal ta knivmerket i høst. Vi jobber også med primitiv mat-merket, og dagens lunsj ble hjemmelaget pizza med pinnebrøddeig som grunnlag. Her er det viktig å være tålmodig. Roverne våre som hjalp til med både aktiviteter og lek var til stor nytte, og de minste speiderne ser veldig opp til de store. Rydding og vasking før vi avsluttet med speiderbønnen. Retur tilbake til Sagtomta, hvor vi møtte de fleste foreldrene langs veien. Vellykket tur med slitne og fornøyde speidere og ledere.