Flokktur mars 2017

Flokktur mars 2017

En liten vinter/vårtur til Kjultjern


Fredag:

Mens det ennå var lyst startet 13 småspeidere og – aspiranter, 2 ledere og en forelder turen fra Sagtomta til Kjultjern. Vi var fremme før det ble mørkt og utstyr kom i hus.

Vår første oppgave var brannøvelse. For å få sove på hemsen må speiderne og aspirantene vise at de kan rømme hemsen via vinduet, innebygd veranda og branntau. De som ikke vil eller klarer dette sover nede i stua sammen med lederne. Dette er fast prosedyre og sikkerheten rundt oppholdet blir også gjennomgått. Denne gangen klatret alle ned branntauet, og var derfor klare til å sove på hemsen.

 

Det ble chili con carne og ris til middag. Gryteretten var populær, og oppskriften finnes på hjemmesiden vår.  http://nittedal.speidergruppe.org/Flokken/Flokkens-mattips

 

Kveldssamlingen hadde vi med kos, godteri, historier og sang rundt peisen.

Problemfri kveld helt uten hjemlengsel, med litt fleksibel leggetid og en fantastisk stjernehimmel hvor vi fant både Orion, Kasiopeia og andre stjernebilder.

 

Lørdag:

Småspeidere våkner tidlig!! Veldig tidlig på denne turen. Klokken 06.23 var det full aktivitet på hemsen. De første var ute og lekte før klokken var blitt åtte.

Flaggheis og morgensamling i strålende sol.

Frokost smakte usedvanlig godt, det forsvant både 3, 4 og 5 brødskive ned i magen før vi pakket, ryddet og vasket oss ut av hytta. Ute var vårsola byttet ut med skikkelig julestemning, som etter noen timer igjen var en deilig vårdag i mars.

Vi var ute resten av formiddagen med fri lek, spikking, bålfyring mm før foreldre og annen familie kom opp til pølselunsj og opptagelse av 2 av aspirantene.

Vi avsluttet med speiderbønn og returnere til Sagtomta litt før planlagt tid.

Bilder fra turen finner dere under fanen galleri.