Flokktur 2016

Flokktur 2016

Flokktur til Kjultjern 2016


Fredag:

I kjølig høstvær startet 13 småspeidere og – aspiranter, 1 forelder og 4 ledere turen fra Sagtomta til Kjultjern. Vi valgte denne gangen å ikke ha med bil opp, mat og utstyr ble båret av lederne. Det gikk fint da vi var mange ledere. Vi ble fulgt oppover mot hytta av en av foreldrene. Flere av speiderne/aspirantene var med på tur for første gang, og det er litt usikkert hvem som var mest spent, speiderne eller foreldrene.

Det var allerede blitt mørkt da vi kom frem og vi var sultne på middag. Noen startet med å tilberede den, andre hentet vann, mens speiderne fikk tatt en rask titt rundt hytta før vi tok vi fatt på første oppgave som var brannøvelse. For å få sove på hemsen må speiderne og aspirantene vise at de kan rømme hemsen via vinduet, innebygd veranda og branntau. De som ikke vil eller klarer dette sover nede i stua sammen med lederne. Dette er fast prosedyre og sikkerheten rundt oppholdet blir også gjennomgått. Alle klarte brannøvelsen i år.

Etter å ha fordelt madrasser og sengeplasser var det middagstid. Pasta og kjøttsaus med enkel salat av agurk og tomat + revet ost falt i smak.

Kveldssamlingen hadde vi med leirbål inne og godteri, vitser, historier, gåter og litt allsang. Problemfri kveld nesten uten hjemlengsel, og med litt fleksibel leggetid.  

 

Lørdag:

Etter en litt sen fredagskveld for de eldste, håpet lederne på en rolig morgen, men den gang ei. Hytta var full av liv i god tid før flaggheis klokken 08.00.

Etter frokost foretok vi grovrydding før vi hadde flere uteaktiviteter. Vi jobbet med kniv, øks og primitiv mat. Vi var også en tur på Sørskogen og hadde en liten leksjon lokalhistorie.

Pølselunsj m/ dessert på bål smakte godt etter en kald og vindfull formiddag ute.

Vi avsluttet med speiderbønn og ble møtt av både forelde og andre familiemedlemmer på returen.