Flokktur 2012

Høstens flokktur gikk som vanlig til Kjultjern


Lørdag:

I surt og vått høstvær startet 16 småspeidere og – aspiranter samt 3 ledere turen fra Sagtomta til Kjultjern. Mat og utstyr var transportert inn med bil kvelden før. Noen foreldre og besteforeldre fulgte oss deler eller hele veien opp til hytta. Flere av speiderne/aspirantene var med på tur for første gang, og et par avskjeder ble tårevåte avskjeder.

Vi ble møtt av 16 speidere i troppen som var på JOTA-samling, og som brukte hytta fra fredag til lørdag.

Vår første oppgave var brannøvelse. For å få sove på hemsen må speiderne og aspirantene vise at de kan rømme hemsen via vinduet, innebygd veranda og branntau. De som ikke vil eller klarer dette sover nede i stua sammen med lederne. Dette er fast prosedyre og sikkerheten rundt oppholdet blir også gjennomgått.

Troppen hadde klart å fyre opp et flottbål tross regnværet. Vi fikk servert pølser, lomper og pinnebrød med daimkuler og sjokoladesaus!!

Etter er god lunsj og omvisning i nærområdet måtte vi trekke inn. Både småspeidere og troppen var kalde og våte. En del småoppgaver, konkurranser, høytlesing og tegning ble ettermiddagens aktiviteter, og lydnivået ble til tider veldig høyt. Småspeiderne fikk også en kort innføring i radiospeiding. Med 32 speidere inne på en gang ble det intenst og vi hadde en runde hvor vi måtte ha en runde hvor vi snakket om å ta hensyn til hverandre.

Både middag og dessert skulle i utgangspunktet tilberedes på bål, men været gjorde at planene måtte endres noe. Det ble sjørøvergryte laget på komfyr og fruktsalat med hemmelige ingredienser.  Menyen var populær, og oppskriftene finnes på hjemmesiden vår.  http://www.nittedals.no/troppen/flokkens_matspesial.html#Sjørøvergryte og fruktsalaten vil komme etter hvert.

Kveldssamlingen hadde vi med leirbål inne og kakao. Problemfri kveld helt uten hjemlengsel, og med litt fleksibel leggetid.  

Vi sprengfyrte ettermiddag, kveld og litt utover natta for å få tørket klær.

 

Søndag:

Småspeidere våkner tidlig! Men i motsetning til tidligere år, så sovnet de igjen, og hytta var i ro helt til klokken 07.30. Morgentåka hang over toppene og ute var det fuktig, men regnet hadde gitt seg, det var OPPHOLD!!   Frokost smakte usedvanlig godt, det forsvant både 3, 4 og 5 brødskive ned i magen.

Deretter var det flaggheis og sang før vi ryddet inne.

Med oppholdsvær ble søndagen adskillig enklere. Vi var ute resten av dagen med natursti, skattejakt og bålbrenning. Speiderne og aspirantene har overaskende god oversikt over dyrearter i Norge. Mår og Ilder var ukjent for alle, ellers var de kjempeflinke. Vi voksne bommer nok på disse dyrene vi også.

Lunsjen var stående buffet på trappa med både brødskiver, boller og kake.

Vi avsluttet med speiderbønn og ble møtt av både forelde og andre familiemedlemmer på returen.